Handlingsplaner för Hjärt och lungräddning

Lär dig rädda liv med våra uppskattade HLR affischer

Ladda ned våra nya handlingsplaner / HLR affischer för hur man utför hjärt lungräddning helt kostnadsfritt. Dessa HLR affischer följer de senaste råden och riktlinjerna från svenska HLR rådet. Handlingsplanerna är framtagna av räddningspersonal med verklig erfarenhet av hjärt och lungräddning samt första hjälpen.

Dessa HLR affischer består av tydliga illustrationer och informativ text som på ett enkelt sätt ger dig nödvändiga kunskaper för hur du räddar liv. Ladda ned och skriv ut affischerna och använd de hemma, på skolan/förskolan eller arbetsplatsen.

De får kopieras och delas fritt så länge innehållet inte ändras på något sätt. Sprid gärna denna sida vidare till era vänner och kollegor och gilla oss på sociala medier om ni tycker om affischerna så att fler kan lära sig rädda liv och ta del av detta livsviktiga gratismaterial.

Affischerna finns att ladda ned i olika storlekar beroende på behov. De finns i storlek 50X70 cm vilket är en vanlig standardstorlek på affisch där även skärmärken är inkluderade för att underlätta utskrift. De finns även i de vanligt förekommande storlekarna A3 och A4 som fungerar utmärkt att skriva ut med en vanlig färgskrivare.

Observera att affischerna laddas ned i PDF-format och således krävs programmet Adobe Reader. Om du inte redan har detta kan det laddas ned kostnadsfritt genom att klicka här.

OBS! Dessa handlingsplaner ersätter på inget vis en hlr utbildning i hjärt och lungräddning. Är du intresserad av att gå en kurs på plats rekommenderar vi vår populära HLR kurs.

Läs gärna vår kompletta artikel som visar hur man gör hjärt och lungräddning steg för steg.

Vuxen HLR

Hjärt och lungräddning för vuxna. Affischen visar dig hur du steg för steg utför hjärt lungräddning på vuxna både med och utan hjärtstartare.

Barn HLR

Hjärt och lungräddning för Barn. Affischen visar dig hur du steg för steg utför hjärt lungräddning på spädbarn och barn upp till 18 år.

Luftvägsstopp

Affischen visar dig hur du steg för steg ska agera om ett spädbarn, barn eller vuxen person sätter något i halsen.

HLR vid drunkning

Affischen visar dig vad du ska tänka på vid livräddning samt hjärt- och lungräddning i samband med drunkning.

HLR för insatspersonal

Hjärt- och lungräddning för insatspersonal. Affischen visar hur du steg för steg utför HLR enligt planen för D-HLR med användandet av en hjärtstartare.

Kontakta oss