HLR KURS I STOCKHOLM

En HLR kurs som räddar liv! Brandmän lär er hjärt och lungräddning med hjärtstartare. Boka er kurs redan idag!

HLR kurs i Stockholm, Hjärt- och Lungräddning

Stockholms bästa HLR kurs enligt våra kunder!

HLR kurs räddar liv, lär dig hjälpa till om din arbetskamrat eller närstående drabbas av ett hjärtstopp eller sätter nåt i halsen.

Brandmän som instruktörer med verklig erfarenhet
Lär dig hjärt- och lungräddning
Lär dig hjälpa någon som sätter i halsen
I denna HLR kurs lär du dig använda en hjärtstartare
Gratis HLR affischer!

HLR kurs i Stockholm
HLR kurs Stockholm

Kursfakta

Tidsåtgång:
2 timmar

Plats:
Vi kommer ut till er

Antal deltagare:
Upp till 16 deltagare per grupp

Språk:
Svenska eller Engelska

Innehåll HLR kurs

Livsfarligt läge
Medvetandekontroll
Andningskontroll
Stabilt sidoläge
Larma 112
Kedjan som räddar liv
Praktiska övningar i HLR
Praktiska övningar med hjärtstartare
Livräddning vid luftvägsstopp
Genomgång av hjärtstartaren
Demonstration av hjärtstartaren
Säkerhetsaspekter vid användning
Praktisk scenarioövning med hjärtstartaren

HLR kurs

Därför ska ni välja oss

I denna HLR kurs kommer ni att lära er agera på rätt sätt om en arbetskamrat sätter något i halsen eller får ett hjärtstopp. Vår kurs i HLR är kvalitetssäkrad och följer alltid de senaste riktlinjerna. Vi har professionell övningsutrustning och kursmaterial som är pedagogiskt framtagna. Vi är baserade i Stockholm men håller också kurser i Malmö och Göteborg med omnejd.

Brandmän som instruktörer med verklig erfarenhet av hjärt och lungräddning

HLR kurs i Stockholm på engelska eller svenska

Ni lär er göra hjärt och lungräddning om någon sätter i halsen eller får hjärtstopp

Företaget certifieras enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter

Deltagarna får personliga certifikat

Gratis HLR affischer gällande hjärt och lungräddning

Denna HLR kurs är kvalitetssäkrad enligt HLR-rådets riktlinjer

100% pengarna tillbaka garanti

Kurs HLR, hjärt och lungräddning

Vad våra kunder säger om oss

linje
google recension

“Synnerligen väl genomförd kurs. Kursen var skräddarsydd för att passa våra behov, och ganska slimmad ur ett tidsperspektiv. Instruktören lyckades förmedla kunskap till personalen blandat med praktiska övningar som både uppskattades och gav många nya insikter.”

Jesper Tornjebjer | Rektor Sköndalsskolan på Stockholm stad

google recension

“HLR kursen var mycket bra, lärorik och en ögonöppnare för många. Bra kompetens på instruktören. Ett stort plus för att det gick att hålla kursen på engelska trots att instruktören inte var förberedd på det. Jag rekommenderar varmt HLR Experten till andra.”

Jeanette Anderberg | Ekonomichef på Vix Technology AB

google recension

”Jättebra kurs i HLR med tydlig kompetens inom området från både kursledare och instruktörer. Trots tidsbrist fick våra medarbetare en bra genomgång och samtliga var nöjda med upplägget. Jag kommer absolut rekommendera HLR Experten till andra! Tusen tack!”

Julia Petersson | People & Culture Advisor på Discovery Networks Sweden

Beskrivning av vår HLR kurs i Stockholm

Del 1 av kursen inleds med en förklaring av syftet med hjärt- och lungräddning och fokus på att man snabbt måste agera vid ett hjärtstopp. Vi pratar om kroppens anatomi, hjärnans påverkan av syrebrist och blodets funktion i kroppen.

Del 2 består av en förklaring av begreppet livsfarligt läge. Vi fokuserar på säkerhetstänket och utgår från verkliga exempel från bland annat trafikolyckor, bränder och drunkningstillbud. Deltagarna får aktivt ge förslag på åtgärder vid olika typolyckor och vi diskuterar svaren gemensamt. Kursen genomförs med stöd av en powerpointpresentation med tydliga illustrationer och informativ text som gör att man minns kunskaperna längre.

Del 3 består av en grundlig genomgång av de olika nivåerna av mänskligt medvetande. Vi utgår ifrån minnesregeln AVPU och vi övar tillsammans med varandra för att på ett enkelt sätt genomföra en medvetandekontroll.

Del 4 består av en praktisk förevisning av en andningskontroll. Deltagarna får öva på varandra och på övningsdockan i hur man kontrollerar andningen samt öppnar luftvägen. Vi pratar om vanliga symptom vid onormal andning och hur man ska agera när andningen är onormal.

I del 5 fokuserar vi på vikten av att ringa 112 i ett tidigt läge. Vi går igenom de vanligaste frågorna som larmoperatören ställer och deltagarna får även lägga in detta moment vid den praktiska scenarioövningen på HLR dockan. Diskussioner gällande lokalisering, SOS operatörens arbete samt utalarmering av ambulans och räddningstjänst ingår också.

I del 6 visar instruktören hur man lägger en person i ett stabilt sidoläge och vi förklarar varför denna position är så viktig. Deltagarna får öva på varandra tills de känner sig trygga med denna position.

I del 7 går vi igenom ”Kedjan som räddar liv”, fyra åtgärder som förbättrar överlevnadschansen vid hjärtstopp. Vi pratar om symptom vid nära förestående hjärtstopp, vikten av att påbörja HLR snabbt, vikten av att koppla upp hjärtstartare snabbt, eftervård på sjukhus och överlevnadsstatistik.

I del 8 får deltagarna aktivt arbeta med hjärtkompressioner och inblåsningar på övningsdockan. Vi börjar lugnt och systematiskt med att förbättra tekniken gällande HLR. Instruktören observerar och ger feedback på både kompressioner och inblåsningar. Målsättningen under kursen är att varje deltagare ska kunna utföra HLR i minst 2 minuter utan avbrott. Vid tillgång till digital skärm ger övningsdockorna också feedback i realtid gällande deltagarnas kvalité av kompressioner och inblåsningar.

I del 9 går vi praktiskt igenom hur en hjärtstartare fungerar, steg för steg. Deltagarna har hela tiden möjlighet att ställa frågor och vi avslutar denna del med scenarioövningar med hjärtstartaren i kombination med HLR. Deltagarna får para ihop sig och agera utefter en given situation. De ska agera enligt flödesschemat för HLR, koppla upp hjärtstarten och hålla igång HLR i minst 2 minuter.

I del 10 går vi igenom hur man ska agera vid luftvägsstopp. Vi pratar om skillnaden mellan milt luftvägshinder och totalt luftvägshinder. Instruktören förevisar ryggslag och buktryck vid totalt luftvägshinder och deltagarna får även öva dessa handgrepp på varandra.

Avslut
Kursen avslutas med en gemensam repetition av flödesschemat för hjärtstopp. Deltagarna ges möjlighet att ladda ned sina digitala kompetensbevis, ge omdöme för kursen och vi ger information gällande våra HLR affischer.

utbilda dig i hlr

Alla deltagare får kursbevis

När ni har genomfört en HLR kurs via oss så får alla deltagare direkt efter kursen ett digitalt kompetensbevis. Detta laddar deltagarna ner själva och kan därefter visas upp vid behov.

Certifikatet är giltigt i två år från utfärdandet och eftersom det skickas direkt till deltagarnas personliga e-mail så är det svårt att tappa bort.

Skulle det mot förmodan ändå försvinna kan ni alltid höra av er till oss med namn och kursdatum så skickar vi ett nytt utan extra kostnad.

HLR-certifikat,utbildningsbevis

Gratis HLR certifikat till hemsidan

Alla företag som genomgår en HLR kurs har möjlighet att få en digital certifiering i form av en logga som ni kan infoga på er hemsida. Detta skapar ett förtroende för er och visar att ni tar ansvar för personalens och besökarnas säkerhet.

Certifieringen är helt kostnadsfri och vi erbjuder också vägledning för hur ni infogar denna på er hemsida. I tillägg till det får ni också ett professionellt inramat företagscertifikat som ni kan placera väl synligt vid er entré eller reception.

HLR Experten certifikat

Ta gärna del av vårt gratismaterial

Vi vet att alla inte har möjlighet att genomföra en kurs i hjärt och lungräddning på plats tillsammans med en instruktör, det kan många gånger vara väldigt kostsamt om man som privatperson vill lära sig HLR.

Vi vill gärna att så många som möjligt kan ta del av denna livsviktiga kunskap och har därför tagit fram kursmaterial som alla kan ta del av helt kostnadsfritt!

Våra HLR affischer är väldigt uppskattade och har laddats ned hundratals gånger, väldigt många företag och organisationer har satt upp dessa affischer i deras lokaler så att man snabbt kan repetera sina kunskaper.

Affischerna visar hur man utför hjärt och lungräddning på både barn och vuxna både vid hjärtstopp, luftvägsstopp och drunkning, de finns numera både på svenska, engelska och arabiska!

Ni får gärna ladda ned de och hänga upp var helst ni vill, de finns i olika storlekar beroende på behov, det enda vi begär är att ni inte ändrar innehållet på något sätt. De ersätter däremot inte en riktigt HLR kurs på något sätt.

Komplett guide i HLR

Om ni vill dyka djupare in i ämnet så har vi också publicerat en väldigt informativ och genomgående artikel i hur man gör hjärt och lungräddning. Här går vi igenom de olika stegen från att bedöma medvetandet, kontrollera andningen, påbörja HLR och ansluta en hjärtstartare.

HLR Vuxen Affisch

Begär en gratis offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag på HLR kurs. Ni får svar samma dag! Ni kan också kontakta oss på info@hlr-experten.se
 eller på telefonnummer 070 – 273 68 53